keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Suklainen 48-vuotiskakku

Viime viikonloppuna isäpuoli täytti vuosia ja sen kunniaks pääsin sitte leipomaan ! Pienten vastoinkäymisten jälkeen kakusta tuli tosi jees lukuunottamatta pursotuksia, joitten kanssa onnistuin taas pelleilemään tavalliseen tapaan : D Synttäriherra sai ite valita täytteet, joikska tuli sitten oma omenahillo, banaani ja kermavaahto. Päälle laitoin kyselemättä suklaata, koska se oli ainoo idea, jota sain sillon mieleeni :'D Sekin muuten meni pieleen, koska unohin kerman kokonaan (miten urpo voin olla :DD), mutta sekään ei haittaa, koska pinnasta tuli (ainaki ekaks illaks..) sulosen kiiltävä ja maistu hyvältä. Teksti on ihan sokeriliemellä (vai mitä himputtia olikaan nimeltään), tomusokeria ja tilkka vettä.





Tarvitset:
Pohja:

4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
(en käytä leivinjauhetta, tulee parempi ilman)

Väliin:
n. 2 dl omenahilloa, maun mukaan.
3-4 banaania
1 dl vispikermaa
2 dl esim. Spritea kostutukseen

Päälle:
100-200 g suklaata (okei, ohje sanois vissii 100, mut talossa oli iha reilusti suklaata ja muutennii täällä palvotaan sitä ja tsekkasin vielä väärin nii laitoin jotai 200 g, riitti reunoilleki hyvin, joka ei todellakaan ole huono asia, ois voinu pursotuksetki jättää tekemättä ja makua oli just hienosti <3)
1 rkl voita
1 dl kuohukermaa (jonka tosiaa unohin)

Reunoille:

2 dl vispikermaa


Tee näin:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan ja sekoita niin, että jauhot sekoittuvat. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun neljän munan vuokaan ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
Kumoa kakkupohja ja leikkaa se jäähdyttyä kolmeen kerrokseen. Nosta alin kerros tarjoiluastialle tai muulle, johon olet kakkua kokoamassa ja laita leivinpaperipalasia kakkupohjan alle niin, ettei astia tehdessä sotkeudu. Kostuta kerros Spritella pullasutia avuksi käyttäen. Vaahdota vispikerma (myös reunoille tuleva niin ei tarvitse vatkata kahta kertaa!) ja makeuta se pienellä määrällä tomusokeria. Levitä pohjan päälle omenahilloa, lisää pilkottuja banaaneja ja laita banaanejen päälle kerros kermavaahtoa. Pistä ensinmäisen kerroksen päälle toinen kakkukerros ja tee sille samoin, kuin ensinmäiselle. Laita päällimmäinen kerros kakun päälle, kostuta sekin. Tee suklaakuorrute. Laita kuorrutteen ainekset kattilaan (suklaa, voi, kuohukerma), sulata ja sekoita pienellä lämmöllä ja kaada ja levitä kakun päälle. Anna kuorrutteen jähmettyä ja pursota reunoille kermavaahdolla pursotukset. Voit pursottaa myös kakun päälle reunoille, jos siltä tuntuu, mutta näyttää hyvältä ilmankin. Kirjoita vielä halujen mukaan kakun päälle sokerikuorrutteella (tai liemellä tai mikä ikinä onkaan, äh) haluamasi teksti eli leikkaa pussin kulmaan pienenpieni reikä, laita kuorrute pussiin ja pursota pussista. Anna tekstinkin kovettua ja tarjoile.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti