sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Suolasarvet

  Ruokapostauksilla jatketaan ! : D Viime torstaina lupasin systerille leipoo jotain kivaa ja koska aika ja tarvikevarastot ei sallinut mitään suurempia prosesseja, päädyin tämmösiin. Tuli hyviä, vaikka näissä ei mitään ihmeellisempää makua oikeestaan ole : D Sopii tosi hyvin vaan sellaseks välipalapurtavaks, maha täyttyy jotennii, eikä tartte mittää isompia herkkuja. Ohje on Kotiruoka keittokirjasta.

Tarvitset:

7 ½ dl vehnäjauhoja
200 g voita
2 ½ dl maitoa
30 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 muna

Tee näin:


Sekoita rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi käsin. Liuota haaleaan maitoon hiiva, sokeri ja sokeri ja lisää jauho-rasvaseokseen. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Jaa taikina kahteen samankokoiseen palaan, ota toinen pala ja kaulitse se n. 1 cm paksuiseksi, pyöreäksi levyksi jauhotetulle pöydälle. Leikkaa taikina niin kuin pizza slaisseiksi kahdeksaan-kuuteentoista osaan halujen mukaan, rullaa "slaissit" ulkoreunalta aloittaen sarviksi, laita pellille ja kohota leivinliinan alla jonkun aikaa. Tee toiselle taikinanpuoliskolle samalla tavalla. Voit myös kaulita koko taikinan kerralla yhdeksi isoksi pyöryläksi ilman puoliksi jakamista, mutta leikkaa silloin kaksinkertainen määrä sarvia. Kun sarvet ovat kohonneet, voitele ne munalla ja paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.

7 kommenttia:

 1. koko sun koulu nauraa sulle

  VastaaPoista
 2. noora: mä taidan nauraa sulle : D

  VastaaPoista
 3. no ja onha se parempi, etteivät sentää itke : D

  VastaaPoista
 4. noora: no vastataas nyt vähä pitemmin: mä en oikee nyt ymmärrä tätä sun pointtias. tää postaus on ihan tuikitavallinen ruokapostaus, jossa on suolasarvien ohje, että enpähä oikee tajua, että mikä tässä nyt nii naurattaa : D tai no saaha sen ilon repii vaikka jostain tämmösestäki, jos tykkää.
  ja siis miten niin mun KOULU nauraa mulle? : D mun koulussa on aivan ihania ihmisiä, enkä usko, että kovin monea huvittaa sun lisäks nää mun postaukset kovinkaan paljon. no kotitalouden opettajaa ehkä mun leipomistaidot voi naurattaa, mutta tuskinpa sitäkää : D
  ja mitä kohteliaimmin, jos sulla ei ihan tosissaan oo mitään muuta sanottavaa nii mun puolesta voit pitää turpas kiinni ja jos mun kirjotukset ärsyttää, nii voit pysyä koko blogista kaukana, ois varmaa iha parempi kaikille : D

  VastaaPoista
 5. Nooraa taitaa kiinnostaa harrastaa nettikiusaamista. Asiatonta touhua.

  VastaaPoista
 6. ja TAAS leiponu : DDDD
  oon mäki miettiny jos sitä itekki vaikka joskus vois jotain tehä, mutta taidan mieluummin pysyä keittiöstä kauakana etten sytytä viel isompaa tulipaloa mitä tähänmennessä..

  VastaaPoista
 7. miisukka voit leivoskella mun kanssa ! : DD ♥

  VastaaPoista