perjantai 18. marraskuuta 2011

Päärynäkakku/päärynätorttu

  Tää on tää kakku, jonka kanssa mulla tuli älytön kiire : D Enpä nyt tiiä, onks tää torttu vai kakku, kun tän voi tehä vähä kummaksi, nyt tää on niiku torttu mut käytin kumminki isänpäiväkakkuna nii jokane saa iha ite sen sitte vaikka päättää : DD Tää on muuten tosi helppo, mutta toi kuorrute juoksettuu tosi helposti nii pittää sekottaa tosi noppeesti. Ohje on joku äitin nappaama omalta äidiltään ja iha älyttömän hyvä !





Tarvitset:


Pohja:


4 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaota
1 tl leivinjauhetta

Täyte:


1 tlk päärynöitä
1 dl sokeria
½ dl kaakaota
1 dl kermaa
2 keltuaista
150 g voita
2 valkuaista
1 tl vanilijasokeria

Tee näin:


Vatkaa pohjan munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi taikinaan. Kaada taikina leivinpaperille pellin päälle ja paista 225 asteessa 8-10 min.
Kaada pohja sokeroidulle leivinpaperille, kostuta jäähtynyt pohja päärynäpurkin päärynämehulla ja lado pilkottuja päärynöitä pohjan päälle.
Valmista täyte/kuorrute. Sekoita sokeri, kaakao, kerma ja keltuaiset kattilassa, kuumenna kiehumispisteeseen ja jäähdytä hyvin. Pehmennä voi sähkövatkaimella vaahdoksi ja lisää kattilan sisältö voihin ja sekoita. (Sitten kriittinen vaihe!) Lisää valkuaiset seokseen koko ajan samalla hiljalleen vatkaten. Levitä n. kolmasosa kuorrutteesta päärynöitten päälle, tortun sisälle, ja kääri pohja kääretortuksi varovasti. Siirrä torttu varoen tarjoiluastialle ja suojaa astia leivinpaperin palasilla, jotka saat vedettyä tortun alta koristelun jälkeen pois. Levitä loput kuorrutteesta tortun päälle, reunoille ja päihin ja halutessasi koristele nonparelleilla, hasselpähkinärouheella, ranskanpastilleilla, suklaarouheella tai millä ikinä haluatkaan. Vedä leivinpaperit varovasti pois ja tarjoile. Ei tarvitse tarjoilla heti, jääkaapissa kuorrute kovettuu vähän, mutta se ei vaikuta makuun millään tavalla, vähän on vaan vaikeampi leikata, mutta kun osaa niin ei haittaa mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti