maanantai 23. tammikuuta 2012

Porkkanaleivokset

Tähä väliin ruokapostaus, ei jaksa nyt tota Egyptiä, ku tulee liian ikävä sinne :''D Ja muutenki, kuten edellisistä postauksista ilmi käy, näitten kuvien asettelu tekstiin on mulle ilmeisesti vähä suurempi ongelma.

Nää on jotain niin vastustamatonta ♥_♥ Aika hyvin hävisivät, vaikka näitä aika paljon tuliki. Ohje sannoo parisenkymmentä, tottakai riippuu, mitenkä leikkaa : D Nää käy iha missä vaan oikeestaan, tän "Tervetuloa juhlaan"-kirjan ohjeissa tää on pikkujoulujen kohalla, joten siellä varmaa käy kanssa helkkarin hyvin : D
Kaapista ei löytynykää pähkinärouhetta koristeluun, jote se korvattii murskatulla pekaanipähkinällä. Kuva ei välttämättä oo taas mikään houkuttelevin ja paras (no okei, on se sittenki aika jees : DD), ku toi pala oli kerenny olla jääkaapissa aika monta päivää, ku taisin tulla siinä välissä kippeeks, enpähä nyt muista.





Tarvitset:

Pohja:

3 munaa
2 ½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
200 g voita sulatettuna
4 dl hienoa porkkanaraastetta
1 dl ananasmurskaa

Kuorrutus:

100 g pehmeää sulatejuustoa
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 dl tomusokeria
2 tl vanilijasokeria

Tee näin:

Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, voisula, porkkanaraaste ja ananasmurska ja sekoita. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Sekoita sulatejuusto notkeaksi. Lisää rahka, siivilöity tomusokeri ja vanilijasokeri juuston joukkoon. Levitä kuorrutus pohjan päälle vähän ennen tarjoilua ja leikkaa levy neliöiksi. Halutessasi voit koristella leivokset pähkinärouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti